Even voorstellen: Stanislaus Brewskovitch

Wij kennen elkaar al sinds we bij Victoria ’28 in de E-tjes bij elkaar in het elftal zijn gekomen. Sindsdien hebben we samen met wat andere kameraden menig biertje gedronken. We “spuugden er liever van dan erin”. Het ging in die tijd vooral om de kwantiteit. Op die avonden waar het goudgele gerstenat welig stroomde, kwamen uiteraard ook de wildste ideeën naar boven drijven, maar zoals zo vaak leidden die niet naar concrete plannen.

Victoria'28, C6. Seizoen '83 - '84

In augustus 2014 zaten we samen met een vriend in café De Beiaard in Enschede. Na menige pints Guinness kwam er weer een plan bovendrijven: het organiseren van een bierfestival. We hadden al een aantal bierfestivals bezocht en we dachten dat dit ook een keer in Enschede moest plaatsvinden. Maar niet het zoveelste bierfestival. Het moest wel wat speciaals worden en iets wat we zelf ook geweldig zouden vinden. Bier en muziek! Het ging ook niet meer om kwantiteit (we zijn inmiddels al wat jaartjes de 26 gepasseerd en het herstellen na een avondje doorhalen duurt steeds langer), maar vooral om de kwaliteit. Goede brouwers, mooie bieren, talentvolle bands en heerlijk eten. Die goede brouwers wilden na het festival natuurlijk ook een plek hebben waar ze de bieren kunnen neerzetten, dus zo kwam het plan om een speciaalbierwinkel te beginnen. Ook die weer anders dan anders. En aangezien we er zelf een behoorlijk aantal uren zouden moeten doorbrengen ook daar veel muziek. Goed bier en mooie muziek, wat wil je nog meer!

We're on a mission from God

We are on a mission!!!. Het verspreiden van het speciaalbiervirus in Oost-Nederland. En misschien nog wel verder. Naast de bierwinkel en het grote festival in mei, willen we nog 2 a 3 kleinere festivals per jaar organiseren. Met een iets ander thema, maar met speciaalbier als centrale punt. Verder zijn we net gestart met het zelf brouwen van bier en wie weet brengen we ooit nog ons eigen bier op de markt.

En dan de naam: Stanislaus Brewskovitch. We hebben er zelf ook een week over gedaan om het uit te kunnen spreken. Maar nu zit die in ons hoofd en krijgen wij hem er niet meer uit. De rest vertellen we graag in onze Craft Beer Store!

We nemen onszelf niet al te serieus en doen alles graag met een grote dosis humor. Maar de speciaalbieren nemen we zeker zeer serieus!