Eigen brouwsels | Juni

Op zaterdag 11 maart bestond onze Craft Beer Store in Enschede precies twee jaar. Vlak daarvoor hadden wij ons nieuwste bier afgevuld; de TUKR. Een Red IPA. 1 en 1 is bij ons 3 dus beide feiten waren voor ons aanleiding om een feestje in onze knusse bierwinkel te geven.

De tap stond nog na te druppelen of er stond alweer een nieuw bier te wachten om aan de man gebracht te worden. Een echte Duitse Hefeweizen. Een ware dorstlesser. En we noemen hem Barry Weizen. Op donderdag 6 april (Weizen Donnerstag) hebben wij middels een leuk feestje, muzikaal omlijst door de alom bekende DJ Baco, de weizen geïntroduceerd in cafe De Beiaard in Enschede en de reacties waren zeer positief. Ook over de Duitse bratwurst die tijdens het nuttigen van de Barry Weizen geserveerd werd.

We zijn al bijna 2 maanden verder en op de festivals die geweest zijn was de Barry Weizen niet aan te slepen. Dat belooft wat voor de komende festivals.

De herfst is nog ver weg maar toch zijn we alweer bezig met de bockbieren. De Bockie Wonderland zal iets ‘gefinetuned’ worden en er komt nog een tweede bockbier aan, een stevige dubbelbock. En om de wintermaanden goed door te komen komt er naast de All Black en de winterblues nog een mooi, donker bier aan…