Onze eerste brouwsels: Blondie, een Weizen en een Stout

De winkel aan de Heurne 44 is op maandag en dinsdag gesloten. Dat wil niet zeggen dat we lui op de bank zitten bij te komen van onze proefsessies. Integendeel. We zijn dan op zoek naar nieuwe bieren, of zelfs onderweg om nieuwe bieren bij de brouwers op te halen.

Blondie

Sinds kort zijn we ook begonnen met het produceren van onze eigen brouwsels. De allereerste is een fris blond bier geworden van ongeveer 5,7%. En we noemen haar “Blondie, the tide is high”. Het bier zit nu in de fles, maar we moeten nog heel even geduld hebben. Stiekem hebben we er al in geproefd en het smaakte al erg goed. De flessen zijn nog niet voor de verkoop, dus we zijn bang dat we de hele voorraad zelf moeten opdrinken. Maar heel misschien hebben we nog wel een flesje koud staan in de winkel!

Weizen

Het brouwen bevalt ons prima, dus we zijn meteen verder gegaan met nummer twee en drie. Nummer twee is een Weizen geworden van waarschijnlijk net onder de 6%. Het is een Duits type weizen geworden, dus zonder allerlei toevoegingen als koriander en citrusschillen. Wel een klein beetje suiker voor de nagisting op de fles. Op het moment dat deze nieuwsbrief wordt rondgestuurd zijn we bezig met het bottelen van dit bier.

Keep calm and drink stout

Inmiddels hebben we ook geprobeerd een van onze favoriete bierstijlen te brouwen: een mooie donkere stout. Zeg maar gerust zwart. Het bier zou rond de 6% moeten uitkomen. Op het moment dat we dit stukje schrijven borrelt het vat vreedzaam op de achtergrond. Maar in het vat woedt er een ware oorlog. Het suiker wordt met huid en haar opgevreten door het gist en weer uitgepoept als alcohol en koolzuur. En dat vinden wij dan weer lekker! Proost!!!