1st Dutch Craft Beer Festival: de aanhangers van Stanislaus Brewskovitch, “de nieuwe junks van het Wilminkplein”

Vooraf hadden wij gehoopt op 500 bezoekers. Uiteindelijk zijn het er bijna 1200 geworden. 800 betalende bezoekers die ook vele bieren hebben geprobeerd en nog eens 3 tot 4 honderd bezoekers die, doordat de deuren open waren, een kijkje wilden nemen bij de brouwers en de bands. Er heerste een mooie relaxte sfeer.

Landing_02_01

Temple of Gasoline beet het spits af in de kleine zaal met vuige garagerock. Iedereen was meteen wakker. De “beerbongs” van Ramses en Raven Bone Hill deden wonderen. De IPA’s van HillDevils waren voor menigeen uit het Oosten onbekend, maar inmiddels niet meer onbemind. En niet te vergeten de lokale helden van Eanske, Othmar en Huttenkloas. Samen met de andere brouwers maakten ze er een waar smaakspektakel van.

Landing_02_02

Klipdrift, de band van brouwer Nico Bot van RavenBoneHill sloot de dag muzikaal met een big bang af! En natuurlijk niet te vergeten de bezoekers, of zoals het dagblad Tubantia ze noemt, “de aanhangers van Stanislaus Brewskovitch, de nieuwe junks van het Wilminkplein”.

De nieuwe junks van het Wiminkplein

Uit de reacties mogen we concluderen dat de bezoekers een mooie dag hebben gehad, de brouwers zeer tevreden waren, poppodium Atak misschien nieuwe bezoekers gaat trekken die nog niet bekend waren met Atak en Enschede een klein beetje op de speciaalbierkaart van Nederland is gezet. Kortom, dit moeten we herhalen. En dat gaat dus gebeuren op zaterdag 7 mei 2016!