In de spotlight: Crooked Spider

Crooked Spider

In de zoektocht naar mooie (Nederlandse) brouwerijen kom je heel wat tegen. De brouwerijen schieten in Nederland als de spreekwoordelijke paddenstoelen uit de grond. Dus keus genoeg, maar willen wij ons onderscheiden, dan moeten we de juiste keuzes maken. Met Crooked Spider is dat volgens ons gelukt. Een nieuwe kleine brouwerij met mooie bieren.

Niels Beekhuizen is de man achter Crooked Spider. In 2014 is hij zijn micro brewery in Wassenaar begonnen. Als bijna afgestudeerd student Process & Food Technology weet hij natuurlijk precies wat hij moet doen om een goed bier te brouwen. En dat doet hij dan ook. Op dit moment brouwt hij 50 ltr per batch en 100 ltr per week, maar is al aan het kijken om de capaciteit uit te breiden. Wij zijn dan ook zeer blij dat we enkele dozen op de kop hebben weten te tikken. En Niels kwam ze zelf nog even afleveren bij ons in de winkel. Wat een service! Na zijn studie wil hij nog een masters in Brewing and Destilling doen in Edinburgh. Dat belooft dus nog wat voor de toekomst.

Nadat Niels een prijs had gewonnen op het Openbaar Nederlands Kampioenschap voor amateurbrouwers besloot hij om commercieel te gaan brouwen. Onlangs werd zijn California Gold nog uitgeroepen tot het Zuid Hollands Zomerbier 2015. Naast deze California Gold hebben wij de English IPA, de American Amber en de Weizener. Het volledige pallet van Crooked Spider.

Web_No2_5_2

In alles wat we doen gaan we voor kwaliteit. Met de bieren van Crooked Spider zit dat wel goed!

De legende zegt dat bij zijn eerste brouwsel er een spin in zijn pan viel. Als dierenliefhebber heeft Niels uiteraard de spin gered. Helaas kwam de spin niet geheel ongeschonden uit de strijd, maar de naam was daar. En het logo!