New arrivals

New arrivals

Begin mei bereikte ons het bericht dat er een 11e trappistenklooster het label van Authentic Trappist Product (ATP) had gekregen voor hun bier: Tre Fontane uit Rome.

Tre Fontane

Tre Fontane is een mooie tripel van 8,5% met een vleugje eucalyptus. Een eigen smaak dus. We hebben al onze connecties in Italië ingezet om dit bier voor ons te bemachtigen. En dat is gelukt. Daarmee zijn we één van de eersten, misschien wel de allereerste in Nederland die dit bier te koop aanbiedt. En daar zijn we uiteraard trots op.

Bauprojekt 777

Bij onze speurtochten naar mooie kleine Duitse brouwerijen zijn we gestuit op Brauproject 777 uit Voerde. De brouwerij bestaat sinds december 2012, maar Arne, de geschoolde brouwer en mouter, brouwt al 12 jaar lekkere bieren waarvan de meeste buiten het Duitse Reinheitsgebot om. We zijn er op bezoek geweest, waren onder de indruk en hebben maar liefst 5 verschillende bieren van Brauproject 777 ingekocht: de Pilsss (gebrouwen voor de brommerclub de Kobras), een Single Hop (simcoe), een Red Ale, een IPA en een Weizen. Vanaf zaterdag 27-6 zijn ze verkrijgbaar bij ons in de winkel.

Kleine Beer

We hadden nog geen bier uit Friesland in onze schappen staan en daar moest snel verandering in komen. In de Kleine Beer Brouwerij hebben we een mooie brouwerij gevonden met heerlijke bieren. De Kleine Beer Brouwerij komt uit Lemmer. In hun proefbrouwerij ontwikkelen Bernd en Marcel hun bieren die ze vervolgens elders in grotere batches laten brouwen. Vanaf 26-6 zijn de Beer uit Lemmer (blond), de Double Trouble (American DIPA) en de Dutch Courage (session IPA en collaboration met Rock City) bij ons te verkrijgen. Tsjoch!

Cinema Brewers

Als laatste hebben wij bieren van een nieuwe brouwerij uit Amsterdam ingekocht. Cinema Brewers. Iedere 3 maanden brouwen zij bieren gebaseerd op films. De bieren worden door de Cinema Brewers zelf gebrouwen bij de Molen in Bodegraven. Het zijn eenmalige brouwsels, dus je moet er snel bij zijn, want op = op. Op dit moment hebben wij de Paradiso (gebaseerd op de film Cinema Paradiso uit 1968) en de $5 shake (gebaseerd op Pulp Fiction). De laatste is afgelopen maandag 22 juni gelanceerd in poptempel Paradiso in Amsterdam. Uiteraard tijdens de vertoning van de film Pulp Fiction. De bieren van Cinema Brewers zijn IPA-achtige bieren en staan vanaf 26-6 bij ons op de plank.