New arrivals

“Beer is living proof that God loves us”. “Wijze woorden van een wijs man. Benjamin Franklin. Godvrezend als we zijn, zijn we constant op zoek naar mooie bieren. En mooie bieren hebben we gevonden. Dit keer een aantal bieren van onze Oosterburen. Het land van pils en weizen (en daar is helemaal niets mis mee), maar ook steeds meer ‘experimentierfreudige’ brouwerijen.

Heiden Peter’s en Brewbaker zijn daar mooie voorbeelden van. Beiden uit Berlijn. Heiden Peter’s heeft enkele hele mooie Pale Ales en India Pale Ales uit hun ketels getoverd. Brewbaker heeft het over de wat zure boeg gegooid en heeft hele mooie Berliner Weissen gebrouwen. Zeker de moeite waard om even uit te proberen.

Van het Epe Bier Collectief hebben we de Proatnat weer binnen. Een bier met eigen geteelde verse hop en gebrouwen bij De Molen. Verder hebben we de Oak versie van hun schwarzbier; Afschot.

De Jopen brouwerij blijft ons prettig bestoken met nieuwe bieren en nieuwe collabs. Ons hart klopt deze tijd om meer redenen vol verwachting, maar ook om het Meesterstuk 2017. De versie van dit jaar maakt de verwachtingen meer dan waar. Verder hebben we de Sin & Remorse, een imperial stout en collab met De Molen. 2 topbrouwers die samen een bier brouwen. We rest our case.