Wat er verder nog in het vat zit… | Februari

verder in het vatNa een drietal proefbrouwsels durfden wij het aan om onze nieuwste telg aan de 20hl ketels van Othmar toe te vertrouwen. De Red IPA gaat op korte termijn het levenslicht zien. De naam is al wel een beetje bekend bij een select groepje, maar houden we voor de vorm nog even geheim. Maar het zal dicht bij onze roots blijven. De Red IPA is een mooie bittere Red Ale. De kleur komt van de Red Crystal mout, die het, naast de behoorlijke bitterheid van de hop, ook een vleugje karamelzoetigheid aan het bier mee geeft. De bitterheid komt van de Magnum hop en de aroma’s komen van de Mandarina Bavaria en Vic Secret hoppen. We kunnen niet wachten.

De SambalBij gaat als een dolle. We hebben daarom besloten om maar meteen 40hl te brouwen. Daar hebben we dan in ieder geval de komende drie weken genoeg aan :). Ik heb hem al mogen voorproeven en hij is weer erg goed gelukt.

Het eerste proefbrouwsel van een eigenzinnige tripel staat gepland en er zullen nog vele proefbrouwsels van andere nieuwe bieren volgen.

LauraWe zouden het haast vergeten maar we hebben ons team verder uitgebreid. Ze was al stagiaire/afstudeerder bij ons in de functie van Beermarketeer. Het is ons, en haar blijkbaar ook, goed bevallen. Daarom hebben we Laura een belachelijk slecht contract aangeboden en ze heeft nog ja gezegd ook. Voorlopig zijn we dus nog niet van haar af. En daar zijn we niet rouwig om.

Share our pleasure in Craft Beer!