In the spotlight

bliksem-1Op ons 2nd Dutch Craft Beer Festival waren ze al van de partij. De bebaarde mannen van Brouwerij Bliksem. In de kleine zaal, want ze houden van stevige snoeiharde muziek. En goed bier uiteraard. Wat nou kleine flauwe liflafjes bij je bier als advies. Niks van dat alles. Blitzkrieg Bop van de Ramones, Cowboys from hell van Pantera, of Seasons in the Abyss van Slayer zijn de degustatietips van deze heren. Kauw daar maar eens op.

Traditie is goed maar Bliksem voegt er graag nog iets aan toe. Ze bedenken uitdagende recepten, die gestoeld zijn op traditie, maar niet altijd traditioneel zijn. Ze spelen met tradities, oude en nieuwe bierstijlen, experimenteren continu en onderzoeken nieuwe smaken. Zo maakt Bliksem verrassende bieren en altijd vol van smaak. De voorkeur ligt bij dikke vette bieren, met eens stevige body en een volle smaak, een Bourgondische basis met een tegendraadse attitude. Dat tegendraadse vertaalt zich perfect naar hun muziekvoorkeuren: metal, rock, punk en hardcore, oftewel hard en compromisloos.

De bieren van Bliksem zijn ook te verkrijgen in onze webshop.

bliksem-2