New arrivals

Constant zijn we op zoek naar mooie nieuwe bieren. Deels is dit uit eigen belang. We moeten ze natuurlijk wel eerst zelf proeven. We lopen wat proeven betreft wel iets achter, maar proberen dat op korte termijn wel in te halen. De nieuwe bieren kopen we natuurlijk ook in voor jullie, de trouwe bezoekers van onze nederige bierwinkel. Samen met een paar andere bierliefhebbers hebben we enkele geweldige bieren uit de Verenigde Staten geïmporteerd. Om maar een voorbeeld te noemen de Yeti van Great Divide Brewing Co. Een geweldige Imperial Stout met maar liefs 100 van de 100 punten op Ratebeer. Ook hebben we drie IPA’s van Firestone Walker in de wacht weten te slepen. Maar ook bieren van Left Coast, Bear Republic en de Jolly Roger van Drake’s. Je zou er bijna van gaan soppen.

Iets dichter bij huis is Italië. Niet erg bekend als bierland, maar neem van ons aan dat er hele mooie bieren vandaan komen. Vorig jaar mei waren wij de eerste in Nederland die het bier van Tre Fontane, op dat moment de gloednieuwe Trappistenbrouwerij, in de schappen had. Op dit moment zijn ze wat makkelijker in te kopen en dat hebben we dus ook gedaan. Een ander Italiaanse brouwerij is White Pony. We hebben daarvan drie bieren ingekocht, waaronder de Bunga Bunga. Alleen om de naam zou je dit biertje al willen kopen, ware het niet dat die ook nog goed smaakt.

Toch het vermelden waard zijn ook de bieren van eigen bodem van Brouwerij Bliksem uit Breda en Kaf & Koren uit Rotterdam. Beide waren ze nadrukkelijk aanwezig en zeer geliefd op ons 2nd Dutch Beer Festival op 7 mei j.l..