Eigen brouwsels: ‘There’s a new brewer in town’

Al lange tijd zijn we pogingen aan het doen om lekkere en bijzondere bieren te brouwen. Dat ging steeds beter lukken. Regelmatig hebben we onze bieren laten proeven door kenners, liefhebbers en echte brouwers en met hun opmerkingen en tips zijn we verder gegaan en hebben we geprobeerd de bieren te verbeteren. Nu vonden we het tijd om de eerste bieren in een groter aantal hectoliters te brouwen en op de markt te brengen. Bij onze vrienden van Othmar in Ootmarsum en Rigtersbier in Buurse mochten we onze bieren in hun ketels gaan brouwen. Samen met studenten van het Saxion en met de ontwerpers van onze partner in crime SQUAL zijn we aan de slag gegaan met het ontwerp van de labels voor op de flesjes. De inhoud is natuurlijk erg belangrijk, maar het oog wil ook wat en de flesjes moeten er natuurlijk wel mooi uitzien met een eigen stijl.

Op het 2nd Dutch Craft Beer Festival op 7 mei j.l. in Poppodium Atak in Enschede was het dan zover en hebben we onze eerste drie bieren gelanceerd. De Sambalbij, een blond bier met een beetje biologische honing en een subtiel chili pepertje. De Swheetie Darling, een Duitse weizen met wat meer hop gebrouwen waardoor het een iets bitterder afdronk heeft. En de All Black, een stevige stout boordevol met 4 Nieuw Zeelandse hopsoorten. Geïnspireerd door het Nieuw Zeelandse rugbyteam the All Blacks.

De bieren vallen goed in de smaak en we zijn er dan ook trots op dat ze op steeds meer plekken door heel Nederland te verkrijgen zijn.

stanislaus102714 C_BEW