Terugblik: 2nd Dutch Craft Beer Festival

Het festival ging van start om 13:00 maar de eerste dorstige bierliefhebbers stonden reeds enige tijd te wachten voor de deur. Al gauw vulden de tafels en banken op het plein voor Atak zich met festival bezoekers voorzien van (ijskoude) speciaalbiertjes. Vooral de LUST van Rigters bleek een uitstekende dorstlesser te zijn op deze zomerse dag.

_HB40026     _HB40302

De Russen Komen mochten als band het spits afbijten in de kleine zaal, voor dit festival omgedoopt tot de Beiaard Stage. Tijdens het optreden kon er genoten worden van de ‘shocking beers’ van Brouwerij Bliksem, de karakteristieke bieren van Oedipus of de verrassende smaken van Two Chefs Brewing.

Veel tijd om bij te komen was er niet want in de grote zaal, aka de Jähnig + ter Braak stage, kon genoten worden van de dampende rock van the Undisputed Heavyweights, onder begeleiding van de smaakvolle bieren van lokale held Eanske en iets minder lokale (maar desalniettemin) held, de Berghoeve Brouwerij.

     _HES0026

Bezoekers die de ‘noisy bands’ even wouden ontvluchten konden genieten van de deuntjes van DJ Harry the Joker die speciaal voor het festival zijn plaatjes had meegenomen en de bierliefhebbers op het plein trakteerde op o.a. David Bowie, Queen en meer lekkers. Ook was er de mogelijkheid om je baard (en haar) stijlvol te laten trimmen bij Bas van Baard en Haar.

Ondertussen hield Dann Thomas met zijn band de bezoekers op de been met zijn poëtische rock uit Enschede waarna hij zelf ook even ging genieten van de vele biertjes. Want naast onze vrienden van de Witte Leeuw in de foyer stonden hier ook het Uiltje met o.a. hun zéér toepasselijke session IPA; ff lekker met je bek in het zonnetje. En helemaal vanaf de Hollandsche eilanden was Texels gekomen om te zorgen dat alle windstreken vertegenwoordigd waren op het Dutch Craft Beer Festival.

_HB40365     _HB40144

Daarna was het de beurt aan de afsluitende act van vorig jaar: Klipdrift. Met brouwer Nico van Raven Bone Hill op de stuwende bas in de gelederen is dit dus de ultieme combi tussen speciaalbier en muziek. Hun Inca Purple Ale, Cock of the Rock, is een uitstekend begeleidend biertje! Raven Bone Hill kreeg gezelschap van Ramses met hun eigenwijze, single-hop bieren.

In de grote foyer, opgedragen aan onze hoofdsponsor Previder, was ook genoeg te doen. De jongens van Othmar tapten hun vaatjes zo goed als leeg, wat niet heel verrassend is met meerdere prijswinnende bieren. Het festival werd voorzien van een internationaal tintje met de bieren van Naparbier, verzorgd door EsBier. Ook was er een exclusieve preview te zien van een gloedjenieuw bier magazine; Schuim. Zij deelden hun plekje zeer gemoedelijk met de vrienden van het Twents Bierbrouwers Gilde en PINT Regio Oost, Proost!

_HB40292     _HB40403

De opkomende talenten van de band the Breaking Levees zorgden voor een speciale afsluiter in de kleine zaal met hun combinatie van riffrock, 60’s psycho rock en acid blues. Omdat het ondertussen ook etenstijd was, en speciaalbier beter valt op een gevulde maag, genoten onze bezoekers van een goed belegd broodje van De Broodbode of de ‘fingerlicking good’ spareribs van Ribs, Chips & Applesauce die die hele middag de hitte hebben getrotseerd met hun indrukwekkende barbecue.

Daarna was het tijd voor een flinke portie stevige muziek uit de Achterhoek met de mannen van Donnerwetter. Hierbij kon genoten worden van de populaire bieren van Crooked Spider en de unieke brouwsels van Kaf & Koren.

_HB40456

En toen waren de vaatjes leeg! Ruim 1000 bezoekers hebben, naast het prachtige weer, de hele dag genoten van speciaalbier, goeie muziek en lekker eten. Wij als organisatie zijn zeer tevreden en hopen iedereen dan ook volgend jaar weer te mogen verwelkomen op de derde editie, die net zo gezellig gaat worden!