Eigen brouwsels | Maart 2018

De capo di tutti capi van Stanislaus Brewskovitch, onze eigen Rocco, heeft met deze coffee milk oatmeal stout een ode gebracht aan één van de beste filmreeksen van de 20e eeuw. Met 5,3% alcohol en toevoeging van lactose een mooi subtiel biertje voor de wintermaanden. Voor de koffie in dit bier maakten we gebruik van, hoe kan het ook anders, de Siciliaanse Corleone koffieboon, geselecteerd door Simon Lévelt. Bijzonder toeval is dat we het bier voor de eerste keer brouwden op de dag dag dat Salvatore Riina (de echte Capo dei capi) stierf in de staatsgevangenis van Parma.

Naast de Cappu dei Capi brouwden we ook onze tweede bockbier telg: de Bock the Casbah. Een stevige maar toch gevaarlijk milde weizendoppelbock van 8,0% met een vleugje sinaasappelschil en een fijne licht bittere afdronk. Iedereen die ons een beetje kent weet dat we houden van de combinatie van goede muziek en speciaalbier. En hoewel het herfstbok seizoen reeds voorbij is, zal deze punker onder onze biertjes in het najaar van 2018 weer een comeback maken…

“The in crowd says it’s cool to dig this chanting thing. Bock the Casbah!”

Hij is al bijna helemaal ingeburgerd in ons assortiment: de TUKR. Een donker, amberkleurige, licht bittere Red IPA met een toets van caramel en een aroma van rood fruit. “Nice red is not ugly.” En zo is het.

Het is nog iets te koud buiten om er al van te dromen, maar als straks de zomer zich weer aandient zorgen wij voor de nodige dosis ‘cool’ met onze Barry Weizen. Lekker zacht en fruitig met 60% tarwemout. “You’re the first, the last, my everything.”

Al onze bieren (met uitzondering van de seizoensbieren) zijn te koop in onze Craft Beer stores in Enschede en Zwolle en via onze webshop.