New Arrivals

Op 11 maart bij de opening van onze winkel zaten we op ongeveer 250 verschillende bieren. Iedere week hebben wij ons assortiment vergroot en inmiddels zitten we op ongeveer 500 verschillende bieren. Een groot deel daarvan hebben we zelf opgehaald bij de brouwers. Op die manier konden wij de verhalen achter de bieren uit eerste hand horen en kunnen we deze verder doorgeven in onze winkel.

Epe Bier Collectief

Twee weken geleden zaten we nog bij de monniken in Vleteren. Zondag 19 juli zijn we op bezoek geweest bij Henk Overbosch, de brouwer van het Epe Bier Collectief. Wandelend door hun eigen hopveld vertelde Henk ons het verhaal achter het Epe Bier Collectief. Vijf mannen met een passie voor speciaalbier en koken. Ieder heeft zijn eigen vakgebied en samen zijn zij de drijvende krachten achter het collectief.

Hopvelden

De ongeveer 80 kg hop (4 verschillende Amerikaanse hoppen) van hun eigen veld, wordt in het najaar gebruikt voor de Proatnat, een fijne IPA die gebrouwen wordt bij de Molen in Bodegraven. Naast het hopveld groeien de pompoenen, die weer verwerkt worden in de Papoen, een pompoenbier dat in het najaar te verkrijgen is. Wij hebben voor nu de Rein (quadrupel), Afschot (schwarzbier) en het Duuster Wit (dunkelweizen) meegenomen en ze staan vanaf zaterdag 1 augustus bij ons in de schappen.

Spanje is vooral bekend van Sinterklaas, mandarijntjes en paella. Maar eigenlijk is Spanje ook een heel groot bierland. In vele steden en dorpen zijn door de crisis kleine brouwerijen ontstaan, die bieren brouwden voor de locale cafés en restaurantjes. En natuurlijk voor zichzelf. Een aantal daarvan is uitgegroeid tot volwaardige brouwerijen. Een bierland dus dat nog ontdekt moet worden. En dat gaan we doen. We hadden al de tropical pale ale van La Axarca op het schap staan, een kleine brouwerij uit Malaga. Daar komen nu nog 2 mooie Spaanse brouwerijen bij: La Pirata en NaparBier.

La Pirata

La Pirata is een jong brouwerij uit Súria (Barcelona) met mooie uitgesproken bieren. Ze zijn begonnen in 2012 en ze maken al naam in speciaalbierland. Ze maken o.a. smaakvolle IPA’s, Black IPA’s, stouts en een fijne sour. Vanaf 1 augustus vind je bij ons de Viakrucis IPA, de Black Storms black IPA, de Black Block Imperial Stout en de Transicio Sour Session.

Web_No2_3_4

Pamplona (Navarra) was al bekend om zijn stierenrennen en van Hemingway. NaparBier maakt Pamplona nog bekender en is al een grote naam onder de speciaalbierfans. Ze zijn in 2009 begonnen. NaparBier is een verbastering van Navarra (Napar) en van het Duitse “bier”. NaparBier. Waarom moeilijk doen. Inmiddels hebben ze al meer dan 14 bieren, waarvan er 5 het hele jaar verkrijgbaar zijn. Wij beginnen met de Aker IPA, de Avantgarde Series Barley Wine, een Hefeweizen, de Sunset Session IPA en de Potemkin Russian Imperial Stout. Ook deze bieren zijn vanaf 1 augustus bij ons verkrijgbaar.

Web_No2_3_5

Iets om naar uit te kijken lijkt ons!