Eigen brouwsels

De stout hebben we inmiddels geproefd. Deze was zeker stout, maar niet zo stout zoals we hem gedacht hadden. Hier moet nog wat aan gesleuteld worden. De “Boner Dude” , een Irish Red Ale, was al redelijk goed te drinken, maar had toch een licht zurige afdronk. Weer dat verdomde zuurtje. Prima als het zo bedoeld was, maar de eerlijkheid gebied ons te zeggen dat dit toch niet helemaal niet de bedoeling was. Toch nog een plekje overgeslagen bij het schoonmaken?

Voor de tripel hebben we daarom al onze apparatuur helemaal uit elkaar gehaald en schoongemaakt alsof ons leven er van af hing. Ja, wij nemen brouwen zeer serieus! Het maischen ging goed (verwachte alcoholpercentage van 8,3%) en om te zien wat gist nu doet voor de smaak, hebben we de batch door midden gedeeld en 2 verschillende gistsoorten gebruikt. De waterslotjes borrelden als gekken, waarbij de ene toch nog enkele dagen langer doorging dan de ander.Die voorspelling kwam in ieder geval uit. In de volgende editie zullen we hopelijk een verschil in smaak kunnen aangeven.

Over het hete blondje kunnen we nog niet al teveel vertellen, want dit wordt misschien wel één van onze eerste bieren die ook in de schappen komt te staan. Maar dat die spannend wordt is wel een ding wat zeker is. Wordt vervolgd!

Voor de komende maand staan nog 2 brouwdagen op de planning, waaronder in ieder geval een black IPA. In de naam zit natuurlijk een enorme tegenstelling, maar who cares. Brouwen is een kunst, dus we gooien het op artistieke vrijheid!