Proeverijen

Op vrijdag 4 september is die er weer: de VRIJdagMIddagBIerProefSessie. Elke 1e vrijdag van de maand houden wij deze VRIJMIBIPS. We zetten een zestal mooie bieren koud, die je vervolgens voor 2,- per proefglas kunt proeven. Loop gewoon tussen 17.00 – 19.00 uur binnen en proef 1, 2 of misschien wel alle 6 de bieren en ontdek wat er nog meer te ontdekken valt in de bierwereld. Inschrijven is niet nodig. Dit keer hebben we live muziek van singersongwriter Jeangu Macrooy. Het weekend kan dan echt beginnen!

Op vrijdag 18 september, de 3e vrijdag van de maand, organiseert de Stanislaus Brewskovitch Craft Beer Store wederom haar maandelijkse, inmiddels befaamde, bierproeverij. Dit keer is het thema “American Beauties”. Jarenlang werd Amerika ten onrechte geassocieerd met laffe biertjes als Budweiser, Coors light en Miller. Niets is echter minder waar. Het land speelt al jaren een vooraanstaande rol in de Craft Beer revolutie.

Op de proefavond zullen we dieper ingaan op zaken als de Amerikaanse biercultuur, door velen beschouwd als de meest spannende ter wereld, hun rol in de Craft Beer revolutie en uiteraard de verschillende bieren die er gemaakt worden. Uiteraard wordt er niet alleen maar gepraat die avond, we hebben zes uitgesproken Amerikaanse bieren geselecteerd waaraan geroken en geproefd mag worden.

Groot verschil met de klassieke Europese bierculturen zoals wij die kennen is dat de focus niet op traditie ligt maar op innovatie. Bier mag weer smaak hebben! Hier geen monniken op het label maar sterke staaltjes modern design. Strak hipsterdesign, afbeeldingen van Darth Vader, flying dogs en allerlei andere monsters zijn geen uitzondering. Craft Beer is ‘hip and hot’ en dat mag gezien worden.

Als trotse eigenaren van Stanislaus Brewskovitch Craft Beer Store zijn we het hier helemaal mee eens. Tenslotte zijn wij ook een stel hotte, trendgevoelige hipsters, weliswaar zonder baard, die voorop lopen bij elke denkbare trend die zich voordoet.

Locatie: SB Craft Beer Store
Kosten: 20 euro
Aanvang: 20.00 uur
Datum: 18 september
Inschrijven: via info@stanislausbrewskovitch.nl of bij ons in de winkel aan De Heurne 44 in Enschede.