Share our pleasure in Craft Beer: ONS eten&drinken en De Broodbode

Vanuit het idee om een bierfestival te organiseren is het plan ontstaan om een bierwinkel te openen in Enschede. Dat is nu alweer bijna 6 maanden geleden. We hebben nog geen openingsfeestje gehouden, dus misschien is ons 6-maandig bestaan een mooie aanleiding om iets te doen. Wat we precies gaan doen weten we nog niet, maar daar vinden wij wel iets op.

Als je zo bezig bent komt het ene na het andere idee boven drijven. De meeste ideeën verdwijnen onder in de la of zelfs in de prullenbak, maar sommige ideeën werken we toch iets verder uit. Tijdens het brouwen van een mooi (of soms zuur L ) bier, hou je altijd een papje van gerstemout, de zgn bierbostel, over. Dit verdwijnt doorgaans in de groene otto of gaat naar de varkens. Dat vonden we toch een beetje zonde. De Broodbode in Enschede maakt de heerlijkste belegde broodjes. Als iemand al iets met onze bierbostel kan doen, dan is het Bob van de Broodbode wel. En het is hem gelukt. Hij heeft heerlijke bierbostelbolletjes gemaakt, die wij nu af en toe weg kunnen geven in onze winkel en hij in zijn winkel onder de noemer “There is a thin line between Beer and Bread”

In Enschede is ook restaurant ONS eten&drinken gevestigd. Met een bierkaart tot in de hemel. Hoe kan het ook anders met een eigenaar die fervent bierliefhebber en amateurbrouwer is. We drinken niet alleen af en toe een biertje samen, maar promoten nu ook regelmatig in beide zaken een bepaald bier in het kader van “De keus van Stanislaus Brewskovitch en ONS”. Op die manier proberen we mensen kennis te laten maken met een speciale brouwer of een speciaal type bier. Uit de reactie van sommige klanten lukt dat aardig.