In the spotlight

In Nederland schieten brouwerijen als spreekwoordelijke paddestoelen uit de grond. Soms valt het wat tegen, maar vaak is het ook wel erg goed. Brouwerij Frontaal is zo’n jonge microbrouwerij die bij de laatste categorie hoort. “Beer for thought” is hun slogan en staat voor alles dat mentale stimulans voor het denken geeft. Roel Buckens, eigenaar van de brouwerij, besloot na een aantal jaar hobbybrouwen, in 2014 een eigen microbrouwerij te beginnen. De brouwlocatie werd gevonden op een bedrijfsverzamelterrein voor creatieve ondernemers. De brouwerij is daar gevestigd in een viertal units met een eigen proeflokaal en growler station (bij het growler station kunnen 2 liter hervulbare flessen worden afgevuld met vers bier).

Jaarlijks organiseert Frontaal ook het bierfestival in Breda, Brewda genaamd en vindt plaats begin september. Verschillende topbrouwerijen uit binnen en buitenland trekken dan naar Breda om om hun overheerlijke bieren te schenken.

Van Frontaal hebben wij op dit moment de Tankard (American Session Ale) en de Freehand (French Saison) in de schappen staan, maar er zullen er nog vele volgen.