Eigen brouwsels

Goede bieren brouwen leer je alleen door het vaak te doen, goed bij te houden wat je hebt gedaan en vooral….. veel proeven. En dat laatste hebben we er graag voor over. Of zoals een bekend filosoof het al eens treffend verwoordde: “ik spuug er liever van dan er in”.

De lente is nog niet begonnen of onlangs hebben we een eerste recept voor een herfstbockbier gebrouwen. Een foute naam voor dit bier hebben we al, maar dat houden we nog even geheim. Het eerste proefbrouwsel wordt een ietwat rokerige rakker van wel 8%. Een fijne dubbelbock dus. Nog even geduld en dan kunnen we hem gaan proeven.

Ondertussen hebben we van ons hete blondje een eerste grote batch gebrouwen bij onze vrienden van Othmar in Ootmarsum. Daar gaan we binnenkort ook nog een mooie eigenzinnige weizen brouwen. Bij onze vrienden van Rigters in Buurse gaan we op 2e Paasdag een kleine batch van een fijne hoppige stout brouwen. Wie weet trekken deze 3 bieren binnenkort de weide wereld in.