Winter Wonders Winterbierfestival

Naast ons grote bierfestival in mei wilden we nog een bierfestival in de winter organiseren op een passende locatie. Dat heeft geresulteerd in het winterbierfestival “Winter Wonders” in de Grote Kerk op de Oude Markt in Enschede. Lokale brouwers werden vertegenwoordigd door Brouwerij Eanske uit Enschede, Rigters uit Buurse en Othmar uit Ootmarsum. Rigters had een heuse primeur met hun Rigters, een American Pale Ale en ook Brouwerij Eanske presenteerde voor het eerst een nieuwkomer met de ‘Hoog en Droog’ Brown Ale.

foto' s- HESSEL BOSCH enschede027 foto' s- HESSEL BOSCH enschede142 foto' s- HESSEL BOSCH enschede095 foto' s- HESSEL BOSCH enschede046

Naast deze lokale helden kwamen de brouwers ook van ver buiten de Twentsche grenzen; Mommeriete uit Gramsbergen, Brouwerij Praght uit Dronten, Het Roze Varken uit Arnhem, De Kleine Beer Brouwerij uit Lemmer, Jopenkerk Bierbrouwerij uit Haarlem en last maar zeker not least zorgde Gruthaus-Brauerei uit Münster voor het internationale tintje op dit Winterbierfestival.

Jopen zorgde zelfs nog voor enige commotie door hun nieuwe Disco Bitch (Gin & Tonic IPA van 6% gebrouwen met jeneverbes en kinine) stiekem alvast een beetje te lanceren tijdens Winter Wonders. Hij viel in ieder geval goed in de smaak bij de proevers!

foto' s- HESSEL BOSCH enschede0421

Zoals het hoort in een kerk werd het festival geopend door een heuse priester, namelijk Drs. P. Kuipers, waarna het orgel de Toccata van Bach inzette, tot groot vermaak van de bezoekers. Om wat tegengewicht te bieden aan het overdonderende orgel-geluid hadden we een viertal singer-songwriters uitgenodigd. Dann Thomas beet het spits af waarna Mary Lou het podium mocht bezetten. Stuwende kracht achter het Twents Songschrijvers Gilde, Jasper Slaghuis was daarna aan de beurt. Als afsluiter hadden we topper, en bekende van de winkel, Jeangu Macrooy die de sterren van de hemel speelde.

foto' s- HESSEL BOSCH enschede087

Met een bezoekersaantal van tegen de 600 was de kerk mooi vol en het festival met recht een succes te noemen en de plannen voor volgend jaar worden reeds gesmeed! Hou dus vast 14 januari 2017 vrij in je agenda want dan zullen we voor de tweede succesvolle editie van het Winter Wonders Winterbierfestival gaan zorgen!

Voor meer foto’s, ga naar het Facebook album van het evenement!