New Arrivals | Juni

The Sisters Brewery bestaat uit de zussen Annamijn en Josefien en hun vader Wilfran. De achternaam is Beijeman en dat verklaart al snel de herkomst van de namen van de bieren als Queen Bee, Worker en Nectar. Ze combineren hun passie voor stevige speciaalbieren met fijne kunst. De liefde voor kunst is duidelijk terug te vinden in hun labels, die gemaakt zijn door bevriende kunstenaars.

Brasserie de Blaugies is opgericht in 1988. Het is een kleine traditionele familiebrouwerij in het zuiden van Belgie niet ver van de grens met Frankrijk. De 2e generatie zwaait er nu de scepter. Ze maken mooie bieren zonder toevoegingen en altijd met nagisting op de fles. Stuk voor stuk topbieren.

Austmann Bryggeri uit Noorwegen is nog niet zo bekend in Nederland, maar dat gaat wel veranderen. De Austmann brouwers zijn continu op zoek naar nieuwe ingrediënten en laten hun onstilbare honger naar nieuwe smaken los op hun bieren die met de hand gebrouwen worden in open fermentatie vaten. Austmann bieren laat je letterlijk ondekken wat je nooit had verwacht in craft beer. Blåbærstout betekent bosbessenstout. Een keer per jaar wordt deze stout gebrouwen met een verse lading bosbessen en het is een stevige fles bier. Blåbærstout heeft een bijna volledig ondoorzichtige donkerbruine kleur en een flinke slok geeft je een mokka-kleurige schuimsnor.

Als er iemand is die weet hoe je aan goede bier kan sleutelen, dan zijn het wel de gebroeders Zomerdijk van brouwerij De Moersleutel. De Moersleutel, als snel een begrip in de Nederlandse beerscene. Het familiebedrijf wordt gerund door Sjaak en Margreet Zomerdijk, die met hun vier zoons de liefde voor het brouwvak uitoefenen. Eerst middels Vriendenbier, een kleine brouwerij die zij hobbymatig uitoefende en vanaf 2016 De Moersleutel waar Pim, Tom, Rob en Max mede verantwoordeljk zijn voor de stoere bieren. “Zonder smering loopt alles naar de tering”.